Zeleno platno? Kliknite spodaj in preverite zakaj!

Zakaj bi imeli pravzaprav zeleno platno, če pa so vsa bela ali srebrna?

Reflecta zeleno platno

Zeleno platno. Rolo platno z zeleno barvo Chroma Key za izdelavo profesionalne oddaje ali druge video vsebine. Reflecta predstavlja studijsko ozadje “Green Screen Rollo” iz visokokakovostnega poliestrskega blaga za video sestanke ali spletno usposabljanje kar iz domače pisarne, pretakanje videa v živo in ustvarjanje vsebin (iger ali družabnih medijev).

Izpostavljene prednosti.

1. primeren za stensko ali stropno montažo.

2. ročni rolo za takojšnjo uporabo.

3. širina in višina do 200 cm.

4. želeni format je individualno nastavljiv.

5. homogena porazdelitev barve.

6. brez neravnin in gub.

7. teža samo 6,4 kg.

Ročni rolo za stensko ali stropno montažo

Če želite uspeti in svojo vznemerljivo vsebino deliti na popularnih družbenih omrežjih kot so YouTube, Facebook, Twitch, Instagram, TikTok, Snapchat…, potem se ne zanašajte samo na fotoaparat ali vaš pametni telefon. Za izbrano tematiko je nujno imeti primerno ozadje, ki zagotavlja večji doseg in povečano število klikov za različne vsebine kot so vadnice, objave v vlogih/blogih, viri ali nasvete o življenjskem slogu.

Za vse začetnike, “pionirje selfi videa”, vlogerje/blogerje in “nadobudne vplivneže” itd., reflecta ponuja idealno rešitev za produkcijo profesionalnih oddaj in video vsebin z zelenim chroma key platnom – “Green Screen Rollo”. Poleg tega lahko zeleno platno uporabite tudi kot ozadje za videosestanke in spletno usposabljanje kar iz domače pisarne. S pomočjo programov (npr. OBS Studio, Skype, Teams, Zoom) se nato zeleno ozadje nadomesti z ustrezno ali celo posebej ustvarjeno sliko oziroma video vsebino. Na ta način se lahko vsak postavi v središče pozornosti na katerem koli ozadju: bodisi na luni, pod vodo, v džungli ali na robu vulkana – ni omejitev za zeleno platno iz reflecte.

Še nekaj malega o sami tkanini.

Visokokakovostna poliestrska tkanina je obdelana na podoben način kot profesionalne studijske tkanine, tako da lahko nudi lastnosti, kot so odlična ravnost, brez neravnin in gub ter zadušitev hrupa. Izjemno homogena porazdelitev barve pa po celotni površini omogoča odlične rezultate. Na ta način se ustvari raznolika in nevtralna vsebina, brez potrebe po dragih zamenjavah studijske kulise.

Mehko dvižni (samonavijalni) mehanizem z brezstopenjsko zavoro (ki se vklopi na katerikoli višini s 3 sekundnim pridržanjem)

“Green Screen Rollo” je nameščen v robustnem jeklenem ohišju, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo tkanine in varno shranjevanje. Ohišje je razmeroma ozko (visoko le 8,5 cm) in ne zavzema nepotrebne višine v prostoru. Poleg tega je ohišje dolgo le 210,5 cm, kar omogoča ustvarjanje delujočega studia tudi v majhnih prostorih. Mat črna površina ohišja in utežna palica preprečujeta odsev na robu slike in se zaradi temne barvne sheme nevsiljivo zlijeta z video ozadjem.

Da bi projekcijsko platno v celoti razširili, ga potegnete do konca navzdol. Takoj, ko dosežemo želeni položaj, potegnemo še za približno 15 cm in nato počasi spustimo navzgor. Po približno 5-10 cm se zaporni mehanizem zaskoči in platno je pripravljeno za uporabo.

Če želite platno znova umakniti, ga potegnete navzdol pribl. 5 cm in nato z roko počasi kontrolirano spuščate navzgor, dokler platno popolnoma ne izgine v ohišje. Platno se lahko ustavi na vsakih 10 cm, tako da se poleg formata 1:1 lahko prikažejo tudi drugi formati, kot so 4:3, 16:9, 16:10 ali 21:9. To vam daje možnost snemanja vsebine, ko sedite ali stojite s popolno pokritostjo ozadja.

Teža zelenega zaslona je le 6,4 kg.

Kliknite na LINK in poglejte nekaj idej o uporabi zelenega platna.