Securit barva Piši-Briši®

Securit barva piši-briši vam omogoča, da lahko vsako steno spremenite v kreativno središče za družinska sporočila. Lahko ustvarite košček likovno obarvane in tako poudarjene stene ali okrasite otroško sobo ali igralnico, in s tem spodbudite ustvarjalnost. Vendar pa je treba upoštevati nekaj stvari, preden pobarvate vašo steno z barvo piši-briši.

Kaj je pravzaprav Securit® stenska barva za markerje s tekočo kredo?

Bodite pozorni, da ne zamenjate barve za markerje z kredno barvo. Barva za markerje je prav takšna, kot se sliši – barva, ki vam omogoča, da predmet ali steno, ki jo pobarvate, spremenite v takšno, na katero lahko pišete z markerjem ali navadno kredo. Barva ustvari trdo površino, odporno na praske, in se lahko nanaša na les, kovino, steklo, beton in drugo neporozno površino. Po nasvetih proizvajalca barv Securit, barva najbolje deluje, če se uporablja v zaprtih prostorih in jo je mogoče očistiti z blagim milom ter vodo.

Kredna barva je drugačna. To barvo je pred več kot 25 leti razvila Annie Sloan in se uporablja predvsem za barvanje pohištva. Je močno pigmentirana in je nestrupena. Barvo je mogoče uporabiti brez vseh dodatnih pripravljalnih del, ki se običajno opravijo pred barvanjem pohištva, kot sta brušenje in temeljni premaz.

Če boste pisali z navadno kredo, bodite pozorni na prah. Če ne marate prahu, uporaba navadne krede morda ni prava izbira za vas. Navadna kreda je, kot se spomnimo iz rosnih šolskih časov dokaj »umazana« in prah iz krede bo našel pot do vaših tal ter do pohištva in razpok v bližini. Barvni prah krede lahko razbarva tla ali poslikane stene v bližini. Zato priporočamo uporabo Securit markerjev s tekočo kredo.

Barvana površina naj ne bo središče pozornosti: barvo za markerje je najbolje uporabljati v zmernih količinah. Uporabite jo za barvanje majhnih sten, površin ali samo enega dela stene. Barvana površina se naj nahaja na manj očitenem delu vaše hiše in tako ne bo vam treba skrbeti, da bo v središču pozornosti. Velika stena barvana z Securit® stensko barvo za markerje v glavnem delu vašega doma, kot recimo dnevna soba, lahko na koncu naredi prostor videti kot glavna avtobusna postaja porisana z grafiti.

Površino, katero barvate: steno ali drug predmet, ki ste jo izbrali za barvanje, mora imeti gladko teksturo, drugače pogled na pobarvano ne bo deloval dobro. Poleg tega je treba vedeti, da se bo barva ujela vsako majhno izboklino in razpoko. Preden začnete, se prepričajte, da imate res gladko površino. Večinoma zadostuje že rahlo brušenje in nato čiščenje z krpico iz mikrovlaken.

250 ml barve zadostuje za približno 3m2

Potrebovali boste dva nanosa: ko boste imeli površino pripravljeno za barvanje, boste potrebovali vsaj dva nanosa, če ne več. To bo odvisno od površine ali stanja stene, ki jo barvate. Upoštevajte natančno navodila, podana na nalepki pločevinke. Bodite pozorni na čas sušenja med nanosi in končno sušenje pred začetkom uporabe. Barva je narejena na akrilni osnovi, zato potrebuje določen čas, da se popolnona posuši.

Na voljo v: 250 ml pakiranju v črni in sivi barvi ali 2,5 l v črni in sivi barvi.