Preventiva in čiščenje oksidacije ter mazanje zadrge Alaskan MAKER

Tudi vi radi uživate z izdelki Alaskan MAKER na morju?

Če je tako, je tukaj potrebno biti previden. Redno čiščenje kovinskih delov z vodo bo preprečilo nastanek oksidacije.

Kaj pa je oksidacija? Po definiciji je oksidacija reakcija, pri kateri kak element ali spojina reagira s kisikom, ki se v angleščini imenuje oxygen.

Zakaj je torej za vas to pomembno?  V našem primeru so to lahko zaponke ali katerikoli kovinski deli na nahrbtniku, torbi, predpasniku,…ki začnejo dobivati madeže oziroma lise. Vendar brez skrbi, to je le estetskega pomena.

Zato je pomembna preventiva – nega. Mazanje zadrge. Vzame vam le 5 minut časa in je super enostavno.

Vzemite krpo in vodo. Morski zrak je odličen za vaše zdravje. Vendar ni enako pri kovinskih dodatkih.

Posamezne kovinske dodatke in zadrge izdelka obrišite s čisto vodo.

Obupne situacije zahtevajo drastične ukrepe: izdelek lahko popolnoma izperete s curkom vode. Nato pazite, da ponovno namažete usnje in ponovno povoskate povoskano platno. Torbe ali drugega izdelka ne sušite na soncu! UV žarki opečejo kožo in enako je z usnjem vašega nahrbtnika. Na soncu se bo usnje osušilo, razbarvalo in otrdelo.

Kaj pa v primeru, če so kovinski dodatki že oksidirali? Prav zato je pomembna preventiva! Vendar brez panike, zadevo lahko enostavno rešimo.

Oksidacija ne bo poškodovala kovinskega dodatka ali ga naredila manj odpornega. To je samo estetsko vprašanje. Če želite odstraniti to oksidirano plast, vzemite čisto krpo in nekaj kisa.

Kovinski dodatek nežno obrišite s krpo, namočeno s kisom. Zelena obloga bo izginila in dodatek bo spet kot nov.

! Prepogosto ali premočno čiščenje s kisom lahko odstrani medeninasto prevleko in poškoduje kovinski dodatek!

Mazanje zadrge.

Včasih se zgodi, da se zadrga težko odpira ali zapira. Pomembno je, da je ne odpiramo ali zapiramo na silo. Tako jo lahko poškodujemo. Kadar je tako, je čas, da vašo zadrgo namažete.

Vzemite kocko voska Alaskan Maker. Ta izdelek vsebuje vosek, ki je idealen material za sprostitev zadrg. Kocko podrgnite znotraj in zunaj zobčkov vaše zadrge.

Da bi odstranili ostanke voska, lahko zadrgo segrejete s sušilcem za lase. Vosek se bo stopil in prepojil platno ter zadrgo. Tako je vaša zadrga namazana, bo drsela kot prvi dan. Vzelo vam bo le 5 minut časa in je super enostavno!