Montaža stenskih tabel

Montaža stenskih tabel – dejstvo navaja, da nobena tabla ni popolnoma enaka, vendar tega ne moremo vedno reči za opremo, zaradi katere so pritrjene ali pa celo visijo s stene. Ne glede na proizvajalca, številne najbolj priljubljene bele table v industriji izhajajo iz majhnega nabora možnosti montažne opreme, ko gre za opremljanje tabel Piši-Briši s priborom za montažo. Ne glede na to, za katero montažno opcijo se proizvajalec odloči, bo nekaj standardnega pribora na vseh področjih. To so plastična stenska sidra in vijaki s Phillipsovo – križno glavo. Plastična stenska sidra so popularna in odlična za uporabo, ko želite belo tablo montirati na zidani steni, vendar na podlagi lastnih izkušenj priporočamo, da jih uporabite v vseh situacijah – za montažo na mavčnih ali knauf ploščah pa uporabite samo namenske.

Plastična stenska sidra in vijaki s Phillipsovo – križno glavo

Toda, preden lahko pomislimo na montažni pribor, moramo pri sebi imeti ustrezen nabor orodij za opravljanje tega enostavnega a pomembnega dela. Poleg tega, kar je vključeno v montažni pribor, priporočamo, da imamo ob sebi še dolžinski meter, izvijač, kladivo, svinčnik in vodno tehtnico – ta bo uporabna v skoraj vsakem scenariju montaže, na katerega naletite. Spodaj bomo razčlenili nekaj najpogostejših konfiguracij montaže naših tabel in kaj boste potrebovali, da svojo tablo enostavno vzamete iz škatle in jo pritrdite na steno.

1. Montaža z uporabo stenskih »L-konzol«

L-konzole (včasih imenovane tudi L-nosilci ali L-sponke za pritrditev) so eden najpogostejših uporabljenih montažnih elemntov, ki jih boste našli pri standardni beli tabli Piši-Briši. L-konzole so nameščene tako na zgornjem kot na spodnjem delu bele table in so pritrjene neposredno na steno, hkrati pa objemajo zunanji okvir. Spodnje L-konzole služijo kot polica za belo tablo, na kateri se nahaja, pri čemer večina opore table prihaja iz konzole na vrhu okvirja. Za več informacij o pritrdilnih konzolah ali nosilcih z L-konzolo si oglejte naš spodnji vodnik za namestitev po korakih.

Ne spreglejte: Preden začnete z montažo bele table, boste morali izmeriti, kje želite, da se vaša tabla Piši-Briši nahaja.

Namig – medtem ko nekdo drži tablo, okvirno označite tako spodnji kot zgornji del okvirja s svinčnikom.

Montaža table Piši-Briši v nekaj korakih:

Potrebno orodje: vrtalnik, dolžinski meter, izvijač, kladivo, svinčnik ter vodna tehtnica.

 1. S pomočjo vodne tehtnice, vodoravno narišite ravno črto (šablono) s svinčnikom na steno.
 2. Zvrtajte dve luknji v steno. Trdno vstavite vložek, da se tesno prilega izvrtani luknji. Konzolo pritrdite z vijakom na steno. Pazite, da je ne privijete premočno.
 3. Enostavno zataknite tablo na spodnje konzole, ki so nameščene na steni.
 4. Vodoravno, s pomočjo zgornjega roba table narišite še eno ravno črto (šablono) s svinčnikom na steno.
 5. Zvrtajte dodatni dve luknji v steno. Trdno vstavite vložek, da se tesno prilega izvrtani luknji. Konzolo pritrdite z vijakom na steno, a je ne privijte premočno, saj bo pozneje potrebno konzolo dodatno fiksirati.
 6. Konzolo previdno potolčemo po njenem vrhu, da tesno objame zgornji okvir table.

Pozicija table na steni je lahko pokončna ali ležeča. 

2. Montaža rocada BELE magnetne table SkinBoardSKIN brez okvirja

SKIN bela magnetna tabla španske blagovne znamke ROCADA je zaradi panelne zasnove, ki ne potrebuje aluminijastega okvirja, montirana drugače, kot so klasične table z aliminijastim okvirjem, ki potrebujejo L-konzolo. ROCADA uporablja unikaten, modularen pritrdilni sistem, ki popolnoma poenostavi montažo.

Potrebno orodje: vrtalnik (sveder in križni nastavek) ter vodna tehtnica.

Montaža stenskih tabel Piši-Briši ROCADA v nekaj korakih:

Pozicija table na steni je lahko pokončna ali ležeča. 

1. korak:

Označitev pritrditvenih točk na steno s pomočjo priložene kartonaste šablone.

Pomagajte si z vodno tehtnico, da bo šablona popolnoma ravna.

2. korak:

Izvrtajte luknje v steno.

Vstavite stenske vložke,

in privijačite magnetne konzole.

3. korak:

Fiksirajte tablo na stenske magnetne konzole.

V primeru modularne sestave, poravnajte zgornji rob.

Namestitev poličke (opcijsko).

V kolikor vam je lažje, poskenirajte s pametnim telefonom QR kodo za VIDEO predstavitev.

Ali pa enostavno kopirajte LINK: https://www.youtube.com/watch?v=bJkKOmfzgUA

Montaža stenskih tabel Piši-Briši, blagovne znamke 2×3 na steno preko plastičnih kotnikov (glava vijakov je pokrita s svetlo sivim plastičnim pokrovčkom) v nekaj korakih:

Potrebno orodje: vrtalnik, dolžinski meter, izvijač, kladivo, marker ter vodna tehtnica.

 1. korak: Postavite tablo na željeno mesto na steni in z markerjem ali svinčnikom označite mesto vrtanja. Pomagajte si z vodno tehtnico, da bo tabla na steni popolnoma ravna.
 2. korak: Zvrtajte štiri luknje v steno na označenih mestih.
 3. korak: Vložek pritisnite do konca v izvrtano luknjo, da se ji tesno prilega.
 4. korak: Opcijsko lahko namestite poličko.
 5. korak: Z izvijačem pritrdite vijak v steno. Pazite, da ga ne privijete premočno!
 6. korak: Namestite zaščitno plastiko na 4 vogalnike.